Фото ілюстративне. Джерело: pixabay

У Нідерландах зробили ще одну заяву щодо надання Україні винищувачів F-16

Винищувачі F-16 від Нідерландів надійдуть в Україну найближчим часом. На першому етапі Україна використовуватиме їх у протиповітряній обороні. Саме це стане пріоритетом.

Про це повідомив "Укрінформ" із посиланням на коментар міністра оборони Нідерландів Рубена Брекельманса.

"Я можу сказати, що F-16 надійдуть найближчим часом, ми наполегливо працюємо, щоби це сталося якнайшвидше. Але я не ділитимуся жодними подробицями. Причина не в тому, що я не хочу інформувати громадськість, бо я хотів би інформувати всіх, наскільки це можливо. Але ми знаємо, що F-16 також є мішенню для Росії, тож якщо ми поділимося деталями, точною датою та часом, то це дуже цінна інформація для російського режиму. Не хочемо робити їх більш поінформованими, ніж вони є. Тож це те, чим я не буду ділитися", — сказав він.

Міністр оборони Нідерландів також зазначив, що українські пілоти дуже швидко навчаються та роблять дивовижну роботу.

"Не буду називати їхню точну кількість, тому що це теж цінна інформація для Росії. Можу сказати, що те, що зараз роблять українські пілоти, — насправді дивовижно. Зазвичай нідерландським пілотам потрібно багато років, іноді навіть понад п'ять років, щоби вивчити F-16, вивчити систему, яка є доволі складною. Українські пілоти зараз роблять це за рік-півтора. Тож це насправді щось визначне", — зауважив він.

За його словами, всі процеси надання озброєнь мають відбуватися безпечним і надійним способом. Він також додав, що винищувачі важливі для оборони та захисту.

"Я думаю, що на першому етапі протиповітряна оборона буде найважливішим способом використання F-16. І, можливо, згодом їх можна буде використовувати й для інших маневрів. Але пріоритет — протиповітряна оборона", — підсумував Рубен Брекельманс.

Нагадаємо, тиждень тому міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що обіцянка про те, що влітку 2024 року в українському небі з’являться винищувачі F-16, уже виконана.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.07.2024 19:58