Фото: pixabay.com

Нідерланди виділяють додаткові кошти на боєприпаси до F-16, які отримає Україна: названо суму

Нідерланди виділяють чималу суму на боєприпаси для винищувачів F-16, які незабаром отримає Україна. Йдеться про 300 мільйонів євро.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони Нідерландів.

"Нідерланди виділяють додаткові 300 мільйонів євро на закупівлю боєприпасів для F-16, які Нідерланди найближчим часом постачатимуть Україні в тому числі. Це на додаток до 150 мільйонів євро, які раніше були зарезервовані для цієї мети", — йдеться у повідомленні.

У Міноборони пояснили, що це стосується озброєння F-16, яке закуповується безпосередньо у промисловості. Про це 10 липня під час саміту НАТО у Вашингтоні повідомив міністр Нідерландів Рубен Брекельманс.

"Українці повинні вміти не тільки літати на F-16. Вони також повинні вміти розгортати пристрої. Тому озброєння має вирішальне значення. З боєприпасами, які ми купуємо, F-16 можуть допомогти відбити російські атаки. Агресія Путіна не має меж, тому наша підтримка має продовжуватися повним ходом. Закуповуючи ці додаткові боєприпаси для F-16, ми хочемо надіслати повідомлення Москві, що союзники по НАТО продовжують підтримувати Україну. Росія не повинна виграти цю війну, це теж в інтересах нашої безпеки", — заявив він.

Варто зазначити, що 10 липня у вечірньому відеозверненні президент Володимир Зеленський розповів, що продовжує працювати у Вашингтоні та анонсував збільшення постачання винищувачів F-16 та систем протиповітряної оборони до України.

Нагадаємо, державний секретар США Ентоні Блінкен на громадському форумі НАТО, який проходить у Вашингтоні, 10 липня заявив, що Україна найближчим часом отримає літаки F-16 від Нідерландів та Данії. Довгоочікувані винищувачі уже перебувають у дорозі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.07.2024 19:49