Ентоні Блінкен. Джерело: ABC

Винищувачі F-16 від Нідерландів та Данії вже на шляху до України, — Блінкен

Україна найближчим часом отримає літаки F-16 від Нідерландів та Данії. Довгоочікувані винищувачі уже перебувають у дорозі.

Таку заяву зробив державний секретар США Ентоні Блінкен на громадському форумі НАТО, який проходить у Вашингтоні, 10 липня.

"Радий оголосити, що просто зараз триває передача F-16 з Данії та Нідерландів", — сказав він.

Блінкен зазначив, що літаки будуть в Україні вже цього літа.

"Вони будуть у небі над Україною цього літа і допоможуть Україні надалі ефективно захищатися від російської агресії", — наголосив держсекретар США.

Американський посадовець також додав, що протягом наступних кількох днів буде представлений "потужний пакет" для України, який побудує чіткий і міцний "міст" для членства України в НАТО.

Варто зазначити, що 10 липня у вечірньому відеозверненні президент Володимир Зеленський розповів, що продовжує працювати у Вашингтоні та анонсував збільшення постачання винищувачів F-16 та систем протиповітряної оборони до України.

Нагадаємо, Зеленський заявив зустрічі з прем'єр-міністром Данії Метте Фредеріксен на полях Глобального саміту миру у Швейцарії заявив, що винищувачі F-16 від Данії надійдуть в Україну вже найближчим часом. На той час відбувалася фінальна стадія підготовки до передачі данських літаків для потреб Збройних сил України.

Своєю чергою речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш заявляв, що процес підготовки українських пілотів F-16 містить в собі три етапи. Йдеться про наземну підготовку, навчання на легкомоторних літаках та тренування на винищувачах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.07.2024 17:05