Фото: МЗС

"Обіцянка виконана": Кулеба зробив важливу заяву щодо появи F-16 в українському небі

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що обіцянка про те, що влітку 2024 року в українському небі з’являться винищувачі F-16, уже виконана.

В інтерв’ю "24 каналу" міністр розповів, що питання постачання і надходження перших F-16 вже розв’язане.

"По-перше, ми обіцяли, що влітку 2024 року в українському небі будуть битися F-16, і ця обіцянка виконана. По-друге, це лише перша хвиля. Насправді нам потрібно більше літаків, і питання постачання, надходження першої хвилі F-16 вже розв'язане", — сказав він.

Очільник МЗС додав, що наразі Україна працює над тим, щоб збільшити кількість літаків F-16, які будуть передані Повітряним силам ЗСУ. Також триває робота і над тим, аби отримати й інші літаки, зокрема МіГ-29, які все ще є на озброєнні в багатьох країнах.

"Це безперервний процес, тому що немає такого моменту у війні, коли ти кажеш: "фух, я все зробив, F-16 прилетіли, Patriot приїхали, можна розслабитись". У жодному разі! Ще одне питання не розв'язалося, а ми вже починаємо працювати над наступним", — зазначив Кулеба.

Нагадаємо, Нідерланди виділяють чималу суму на боєприпаси для винищувачів F-16, які незабаром отримає Україна. Йдеться про 300 мільйонів євро.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.07.2024 18:59