Фото: соцмережі

Виплати для ВПО у серпні: чи зміниться розмір допомоги

В Україні уряд фінансово підтримує внутрішньо переміщених осіб. У серпні 2024 року переселенці продовжуватимуть отримувати грошову допомогу.

Про це йдеться у щомісячному огляді TrueUA "Перерахунок субсидій, вступна кампанія та бронювання в "Дії": які зміни відбудуться з 1 серпня".

За словами заступника міністра фінансів Романа Єрмоличева, цього року, попри виклики для фінансової системи, уряд збереже всі видатки для ВПО. Так, у 2024 році у держбюджеті для здійснення соціальних виплат спрямовано 136,5 мільярдів гривень. Кошти отримають майже п'ять мільйонів ВПО. З цього обсягу на допомогу для проживання внутрішньо переміщеним особам буде виділено 57,6 мільярда гривень, що більше майже у 20 разів порівняно з видатками до повномасштабного вторгнення РФ. Ці кошти буде спрямовано на підтримку ВПО, кількість яких порівняно з 2021 роком зросла в 11 разів.

Надходити виплати у серпні будуть 15 та 28 числа. Розмір допомоги для ВПО не зміниться:

  • для осіб з інвалідністю та дітей — три тисячі гривень:
  • для інших осіб — дві тисячі гривень.

Нагадаємо, раніше прес-служба Пенсійного фонду повідомляла, що в Україні пенсії понад 10 тисяч гривень отримують понад мільйон громадян. Це 12,5% від загальної кількості пенсіонерів. Водночас середня пенсія в Україні станом на 1 липня 2024 року становить 5 816 гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 06.08.2024 03:33