Фото: Pixabay

Влада планує переглянути соцвиплати: чим аргументує таке рішення

В Україні переглянуть соцвиплати через їхню надмірну кількість. Держава не може підтвердити їх фінансовим ресурсом.

Про це в межах Конференції високого рівня щодо Європейської соціальної хартії у Вільнюсі повідомила міністр соціальної політики Оксана Жолнович, пише Finance.ua.

За словами посадовиці, наразі в країні є надмірна кількість зобов'язань щодо соцвиплат, які не завжди підтверджені фінансовим ресурсом. Соціальний бюджет держави займає друге місце після оборонного.

"Ми взяли на себе надмірну кількість соціальних зобов’язань, щодо соціальних виплат, які не завжди можуть бути підтверджені фінансовим ресурсом. І цей дисбаланс тягне за собою величезну кількість судів, які не можуть бути виконаними з погляду можливості економіки покривати такі видатки", — наголосила Жолнович.

Вона додає, що Україна не має можливостей для збільшення ресурсів на соціальні виплати, тому їх потрібно оптимізувати. Відповідно, кожна виплата має бути пов’язана з послугою, яка зможе допомогти людині вийти зі складної життєвої ситуації та стати економічно незалежною.

Водночас Мінсоцполітики підготувало проект закону для об'єднання кількості диференційованих виплат громадянам.

"Ми працюємо над тим, щоб переглянути філософію соцвиплат", — зазначила міністр.

Нагадаємо, раніше заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев повідомляв, що цього року, попри виклики для фінансової системи, уряд збереже всі видатки для ВПО. Так, у 2024 році у держбюджеті для здійснення соціальних виплат спрямовано 136,5 мільярдів гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 08.07.2024 01:23