Фото: Pixabay

ООН продовжила виплати українським пенсіонерам: хто може розраховувати на допомогу

Всесвітня продовольча програма Організації Об'єднаних Націй включно до грудня 2024 року продовжила термін дії проекту доплат українським пенсіонерам, які проживають на територіях активних або можливих бойових дій.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики.

Тимчасовий виконувач обов'язків директора ВПП ООН в Україні зазначила, що організація розуміє, що жити на невелику пенсію, особливо на територіях близьких до зони бойових дій, нелегко, і що додаткова допомога пенсіонерам вкрай необхідна. 

"Завдяки щедрості наших донорів ми раді продовжити нашу грошову підтримку пенсіонерам до кінця року", — додала вона.

Ця грошова допомога надається громадянам, які отримують пенсію меншу за 3250 гривень та проживають на територіях активних бойових дій або територіях, на яких можливі активні бойові дії, та не отримували після 1 березня 2023 року додаткових грошових виплат від міжнародних організацій або допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам.

У міністерстві зазначають, що звертатись за призначенням цієї фінансової допомоги не потрібно, адже ВПП ООН спрямовує кошти пенсіонерам на підставі інформації, яка є у базах даних Пенсійного фонду. Виплата проводиться або на банківську картку громадянина, або через відділення "Укрпошти". Така послуга доступна для пенсіонерів, які отримують пенсію через "Укрпошту". 

Нагадаємо, 19 червня Пенсійний фонд повідомляв, що українці, які з тих чи інших причин покинули територію України й вже за межами нашої країни досягли пенсійного віку, можуть оформити пенсійні виплати дистанційно. Це можна зробити на порталі електронних послуг ПФУ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 22.06.2024 02:28