Фото: Pixabay

Деякі пенсіонери можуть отримати допомогу від ООН: названо умови

Деякі категорії українців можуть отримати грошову виплату від Організації об'єднаних націй. Зокрема, кошти виділяються особам з інвалідністю.

Про це розповіло видання "На пенсії".

"Це передбачено спеціальною програмою у рамках Всесвітньої продовольчої програми ООН у 2024 році та закріплено постановою Кабінету Міністрів України від 2 лютого 2024 року №110", — йдеться у повідомленні.

Хто може отримати доплату до пенсії

Доплата до пенсій від ООН виділяється для:

  • осіб з інвалідністю з дитинства;
  • дітям з інвалідністю.

Проте для отримання коштів необхідно відповідати деяким критеріям:

  • розмір пенсії не повинен перевищувати 3250 гривень, адже допомога від ООН розраховується як різниця між цією сумою та розміром пенсії отримувача;
  • отримувач має проживати на підконтрольній Україні території;
  • людина не повинна отримувати інші виплати від міжнародних організацій (наприклад, від ООН або ЮНІСЕФ), або державні виплати (для ВПО, на закупівлю твердого палива в опалювальний сезон тощо).

Як пенсіонерам отримати доплату

Такі доплати Пенсійний фонд призначає автоматично на основі наявних у базі даних. Гроші прийдуть на банківську картку чи Укрпошту — залежно від того, де пенсіонер отримує пенсію. Відтак, самостійно пенсіонеру звертатися нікуди не потрібно.

Нагадаємо, що право на пенсію мають громадяни віком від 60 роківПраво на призначення пенсії за віком залежить від страхового стажу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 25.05.2024 06:45