Фото: МЗС

Висловлювання Пєскова про "демілітаризацію" України: з'явилась реакція МЗС

Російські пропагандисти та й сам президент країни-агресора Володимир Путін зможе подати своїм громадянам поразку у війні з переможним акцентом.

Про це глава МЗС України Дмитро Кулеба написав у своєму Facebook.

Він відреагував на слова прес-секретаря російського диктатора Дмитра Пєскова про нібито виконання завдань щодо "демілітаризації" України.

"У наступних серіях: фактично, усі задачі СВО виконані. Україна як член ЄС і НАТО не зможе напасти на Росію, Крим більше не є тягарем для російського бюджету, нацисти залишилися лише в Росії, а втрати російських солдатів та техніки в Україні, про які ми нікому не розкажемо, допомогли нам виправити помилки та зробити Росію сильнішою. Росія сильна як ніколи", — написав Кулеба.

За словами міністра, Путін зможе пояснити росіянам і втрату Криму, і України загалом. 

"Головне для партнерів — не боятися глобальних змін і не зупинятися у підтримці України. Життя без сучасної Росії можливе. А ми щодня працюємо над новою зброєю для сил оборони України, над зміцненням світової коаліції на підтримку Формули миру і над відновленням України. Все це буде", — додав глава МЗС.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україна отримає потужний пакет допомоги, покликаний протягом кількох років наблизити нашу державу до стандартів НАТО.

Також міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 16 червня провів переговори із генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Лідери обговорили майбутній саміт НАТО у Вільнюсі, який має відбутися 11-12 липня. Зокрема, Кулеба зауважив, що під час саміту Україна має зробити крок до вступу в Альянс.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.06.2023 15:23