Наблизить Україну до НАТО: Столтенберг анонсував потужний пакет допомоги

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україна отримає потужний пакет допомоги, покликаний протягом кількох років наблизити нашу державу до стандартів НАТО. 

Про це повідомляє Die Welt.

Пакет допомоги мають оголосити під час саміту НАТО у Вільнюсі 11-12 липня. 

"Це наблизить Україну до НАТО", — сказав Столтенберг.

Генсек НАТО наголосив, що говорити про швидке приєднання України до Альянсу недоречно, поки триває війна. Столтенберг додав, що після закінчення війни повинні бути домовленості щодо безпеки України, щоб Росія з часом не змогла переозброїтися і напасти знову.

"Ми повинні переконатися, що коли ця війна закінчиться, Україна матиме надійні домовленості щодо безпеки, щоб Росія не могла переозброїтися й напасти знову, щоб цикл російської агресії був розірваний", — сказав Столтенберг.

Відтак, Генсек НАТО застеріг від поспішних мирних переговорів між Україною і Росією.

"Всі хочуть, щоб ця війна закінчилася. Але щоб мир був тривалим, він має бути справедливим. Мир не може означати заморожування конфлікту та прийняття угоди, продиктованої Росією. Тільки Україна може визначити умови, які є прийнятними", — сказав він.

Нагадаємо, раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявляв, що країни-члени НАТО планують дати "чіткий сигнал" про те, що майбутнє України в Альянсі. Це станеться вже у липні на саміті НАТО у Вільнюсі. 

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 16 червня провів переговори із генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Лідери обговорили майбутній саміт НАТО у Вільнюсі, який має відбутися 11-12 липня. Зокрема, Кулеба зауважив, що під час саміту Україна має зробити крок до вступу в Альянс.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.06.2023 12:38