Фото: Twitter Єнса Столтенберга

Столтенберг пообіцяв потужний сигнал щодо членства України в НАТО

Країни-члени НАТО планують дати "чіткий сигнал" про те, що майбутнє України в Альянсі. Це станеться вже у липні на саміті НАТО у Вільнюсі. 

Про це під час брифінгу заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Попри ситуацію на полі бою, у НАТО впевнені, що, зрештою, Україна стане членом Альянсу. Яким саме буде цей сигнал — Столтенберг не пояснив.

"Ми надішлемо чітке повідомлення про підтримку та солідарність з Україною, яке сформує сигнал про те, що майбутнє України в НАТО", — сказав він.

Нагадаємо, замість миттєвого вступу до НАТО президент США Джо Байден хоче запропонувати Україні десятирічну стабільну військову допомогу. Цей формат називають "ізраїльською моделлю" безпеки.

Україна не зможе приєднатись до Північноатлантичного альянсу під час війни з Росією. До цього наша держава отримає весь спектр сучасно зброї союзників.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що майбутній контрнаступ ЗСУ закінчиться перемогою і вступом в НАТО. Це наступна велика мета для нашої держави.

Своєю чергою генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україна отримає можливість приєднатися до НАТО після перемоги у війні з Російською Федерацією. Члени Альянсу зараз підтримують нашу державу і будуть робити це й надалі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.06.2023 20:59