Андрій Василенко. Джерело: Facebook

Висміював незалежність України: колишньому працівнику МОН повідомлено про підозру

Колишньому працівнику Міністерства освіти та науки, який у публікації висміяв незалежність України, повідомлено про підозру у приниженні національної честі та гідності українців.

Про це повідомила прес-служба Київської міської прокуратури.

"За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру колишньому працівнику Міністерства освіти та науки за фактом вчинення умисних дій, спрямованих на приниження національної честі та гідності (частина 1 статті 161 Кримінального кодексу України)", — йдеться в повідомленні.

Слідство встановило, що підозрюваний на власній сторінці в соціальній мережі Facebook розмістив публікацію із заголовком "Про выход Украины и прибалтийских республик из состава СССР. Лонгрид".

Зокрема, у дописі посадовець зауважував, що незалежність не всім колишнім республікам СРСР пішла на користь. А незалежність України назвав "кидаловом" і розкритикував листівки, які агітували голосувати за вихід України з СРСР 1 грудня 1991 року, стверджуючи, що люди голосували не за незалежність, а за обіцянки швидкого збагачення.

"Після цього посадовця звільнили з Міністерства освіти та науки за результатами дисциплінарного провадження, розпочатого одразу після скандальної публікації", — зазначили у прокуратурі.

У відомстві не назвали прізвища підозрюваного, проте відомо, що йдеться про Андрія Василенка, який працював державним експертом в групі з питань цифрової трансформації освіти та науки. Свій допис він опублікував у Facebook іще в серпні минулого року.

Андрій Василенко

Джерело: Київська міська прокуратура

Нагадаємо, що в травні слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру заступнику керівника однієї з селищних військово-цивільних адміністрацій Донецької області, який перейшов на бік ворога та почав активно співпрацювати з колаборантами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.06.2024 11:34