Фото: ДБР

Вища рада правосуддя дозволила арешт судді, який збив насмерть нацгвардійця на блокпосту

Вища рада правосуддя надала згоду на арешт голови Макарівського районного суду Київської області Олексія Тандира. Він за кермом автомобіля збив на смерть бійця Національної гвардії на блокпосту у Києві.

Про це повідомляє ВРП у Facebook.

Члени Вищої ради правосуддя на засіданні 27 травня розглянули відповідне подання заступника генерального прокурора Антона Войтенка та надали згоду на утримання судді під вартою.

За фактом ДТП розпочате кримінальне провадження через порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп'яніння.

Нагадаємо, 26 травня за клопотанням прокуратури в судді Олексія Тандира, який скоїв наїзд на військовослужбовця Національної гвардії, примусово відібрали біологічні зразки. Вони вже скеровані експертам для дослідження.

Деталі справи

У четвер, 25 травня, о 23:55, Олексій Тандир, рухаючись на Lexus ES350 по проспекту Берестейському повз блокпост, збив на смерть військовослужбовця Національної гвардії.

Наразі суддю затримали. Проводяться першочергові слідчі дії. Вирішується питання щодо повідомлення судді про підозру та звернення до Вищої ради правосуддя із поданням про надання згоди на затримання та утримання його під вартою.

Винуватець аварії від проведення огляду на стан сп’яніння в закладі охорони здоров’я відмовився. Наразі вживаються процесуальні заходи щодо примусового відібрання біологічних зразків у судді.

У суді, який очолює Олексій Тандир, заявили, що не виправдовують дії винуватця аварії та виступають за неупереджене розслідування трагедії.

Раніше повідомлялось, що ймовірно, на момент аварії суддя був п'яним, а зараз усіляко намагається уникнути покарання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 27.05.2023 19:19