Фото: ДБР

У судді, який на смерть збив нацгвардійця, примусово відібрали біологічні зразки, — прокуратура

У п'ятницю ввечері, 26 травня, за клопотанням прокуратури в судді Олексія Тандира, який скоїв наїзд на військовослужбовця Національної гвардії, примусово відібрали біологічні зразки. Вони вже скеровані експертам для дослідження.

Про це повідомила речниця столичної прокуратури Надія Максимець у Facebook.

Результати мають надійти найближчим часом.

"Крім цього, вже сьогодні Вища рада правосуддя розглядатиме подання прокуратури про надання дозволу на утримання судді під вартою. У разі, якщо цей орган визнає доводи прокурорів обґрунтованими, сторона обвинувачення матиме право звернутись до суду із клопотанням про обрання стосовно підозрюваного запобіжного заходу", — заявила вона.

Максимець також додала, що правоохоронні органи роблять усе, щоби винуватець цієї трагедії не уникнув справедливого покарання. 

"Для когось це звучить загально, але зараз, як ніколи, справедливість має цілком реальний вимір для рідних загиблого військовослужбовця. Сподіваюсь, ми пройдемо цей екзамен", — додала вона.

Деталі справи

У четвер, 25 травня, о 23:55, Олексій Тандир, рухаючись на Lexus ES350 по проспекту Берестейському повз блокпост, збив на смерть військовослужбовця Національної гвардії.

Наразі суддю затримали. Проводяться першочергові слідчі дії. Вирішується питання щодо повідомлення судді про підозру та звернення до Вищої ради правосуддя із поданням про надання згоди на затримання та утримання його під вартою.

Винуватець аварії від проведення огляду на стан сп’яніння в закладі охорони здоров’я відмовився. Наразі вживаються процесуальні заходи щодо примусового відібрання біологічних зразків у судді.

Нагадаємо, у суді, який очолює Олексій Тандир, заявили, що не виправдовують дії винуватця аварії та виступають за неупереджене розслідування трагедії.

Раніше повідомлялось, що ймовірно, на момент аварії суддя був п'яним, а зараз усіляко намагається уникнути покарання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 27.05.2023 15:15