Фото: "Громадське"

Вищий антикорупційний суд постановив заарештувати мера Одеси

У четвер, 4 травня, міського голову Одеси Геннадія Труханова заарештували з правом внесення застави у 13 млн грн. Відповідне рішення прийняв Вищий антикорупційний суд.

Про це повідомляє у Telegram Transparency International Ukraine.

Про рішення ВАКС щодо Труханова проінформувала юридична радниця Transparency International Ukraine Оксана Огієнко. Мера Одеси взяли під варту у залі суду.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура також підтвердила дану інформацію.

Що відомо про справу Труханова

Мера Одеси обвинувачують у заволодінні 92 млн грн під час купівлі будівлі заводу "Краян". У 2018 році суд відпустив його на поруки на той час нардепа від БПП Дмитра Голубова. Прокурор наполягав, що відтоді обставини змінилися, і закликав посилити запобіжний захід.

25 квітня ВАКС обрав Труханову запобіжний захід у вигляді майже 31 млн грн застави. Як пише Transparency International Ukraine, мер не вніс заставу, тож САП клопотала про зміну запобіжного заходу на арешт з альтернативою застави.

Своєю чергою Центр протидії корупції повідомляв, що з лютого 2022 року Труханов щонайменше шість разів виїжджав за кордон, тому, за версією обвинувачення, "є ризик, що він може переховуватися від суду за кордоном". Мер заявив про політичний тиск з боку САП, сказав, що він давав присягу і не збирається ховатися.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд оголосив у розшук народного депутата Сергія Шахова, якого звинуватили в неправдивому декларуванні. Він уникає судових засідань.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.05.2023 17:24