Фото: скріншот з відео на Telegram-каналі Zelenskiy / Official

Візит Зеленського до Норвегії: президент розповів, чим займеться на саміті Україна — Північна Європа

У середу, 13 грудня, президент України Володимир Зеленський відвідає Осло (Норвегія) для участі в другому саміті "Україна — Північна Європа". Очікується, що лідери північноєвропейських країн спільно із Зеленським говоритимуть про посилення співпраці та спільне майбутнє в Європі.

Про це Зеленський повідомив у своєму Telegram-каналі.

"Разом із лідерами Норвегії, Данії, Ісландії, Фінляндії та Швеції говоритимемо про посилення оборонної, політичної та економічної співпраці, про наше спільне майбутнє в Європі. Наша мета — безпека та справедливий і міцний мир на континенті", — написав президент України.

В межах візиту у глави держави заплановані двосторонні переговори з учасниками саміту.

"Зустрінуся з Його Величністю Королем Гаральдом V, відвідаю Стортинг, поспілкуюся з норвезькими політиками та підприємцями. Особисто подякую Норвегії за всю дуже вчасну та принципову підтримку, яку вона надавала Україні від початку повномасштабного вторгнення", — зазначив український президент.

Також він наголосив, що особисто подякує Норвегії "за всю дуже вчасну та принципову підтримку, яку вона надавала Україні від початку повномасштабного вторгнення".

Нагадаємо, питання про початок переговорів з Україною щодо вступу до Європейського союзу внесено до проекту пропозицій для обговорень на саміті ЄС. Зустріч відбудеться наступного тижня у Брюсселі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.12.2023 12:20