Фото: Офіс президента

Візит Зеленського до Японії: президент провів перші зустрічі із закордонними лідерами

У суботу, 20 травня, президент Володимир Зеленський перебуває із робочим візитом у Японії. Там український гарант зустрівся із прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком та прем’єр-міністром Італії Джорджею Мелоні.

Про це повідомив Офіс президента України.

Зокрема, під час зустрічі із прем'єром Британії Зеленський подякував за лідерство Сполученого Королівства у міжнародній коаліції винищувачів. Сторони обговорили подальшу реалізацію домовленостей, досягнутих у межах візиту президента України до Великої Британії, який відбувся 14 травня.

"Володимир Зеленський і Ріші Сунак обмінялися думками щодо розвитку двосторонніх відносин між Україною", — йдеться у повідомленні.

Крім того, гарант провів переговори і з прем'єркою Італії Джорджею Мелоні.

Зеленський у Японії провів зустріч із прем’єр-міністром Італії

Фото: Офіс президента

Під час зустрічі лідери обговорили перші результати візиту президента України до Італії, який відбувся 13 травня, а також оборонну та політичну підтримку нашої країни з боку Італійської Республіки.

"Президент України наголосив на необхідності вдосконалення спроможності протиповітряної оборони, включно з підготовкою наших пілотів",  зауважили в Офісі президента.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Зеленський під час візиту до Японії планує провести переговори із прем'єр-міністром Японії Фуміо Кісіда, який головує на саміті. Український лідер також розглядає можливість відвідування музею Хіросіми, в якому задокументовано руйнування, спричинені атомною бомбою США у 1945 році, та покладання вінка до найближчого кенотафу на згадку про жертв атомного бомбардування.

Додамо, 20 травня лідери країн "Великої сімки" під час саміту у Японії засудили російську війну проти України в заключному комюніке саміту G7.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.05.2023 14:18