Джо Байден. Джерело: Facebook

Визнання Палестинської держави: Білий дім пропонує розпочати переговорний процес

Білий дім не підтримав одностороннє визнання Палестинської держави кількома європейськими державами. Водночас США не виключають таке визнання шляхом дипломатичних переговорів.

Відповідну заяву зробив представник Ради національної безпеки Білого дому, пише CNN.

Посадовець зазначив, що лідер США Джо Байден є "рішучим прихильником" рішення близькосхідного конфлікту на основі існування двох держав — Палестини та Ізраїлю — "і був ним протягом усієї своєї кар'єри".

При цьому Джозеф Байден переконаний, "що Палестинська держава повинна бути створена шляхом прямих переговорів між сторонами, а не шляхом одностороннього визнання".

CNN нагадує, що сам Байден нещодавно підтвердив свою підтримку рішення про дві держави, назвавши його "єдиним рішенням, коли два народи живуть у мирі, безпеці та гідності".

Варто зазначити, що у листопаді 2023 року в авторській статті для The Washington Post президент США Джо Байден написав, що Палестина має отримати повну незалежність після закінчення військової операції Ізраїлю у Секторі Гази. Це може принести мир на Близький Схід.

Раніше представник Сполучених Штатів Америки наклав вето на проект резолюції про надання Палестині повноправного членства в Організації Об'єднаних Націй. Таке рішення Вашингтона підтримали 12 держав.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 22.05.2024 17:57