Фото: Офіс президента України

Влада готує важливі кроки для посилення контрнаступу, — Зеленський

Цього тижня влада України запланувала нові комунікації з партнерами для посилення армії на фронті. Тиждень, що минув, відзначився зустріччю у форматі "Рамштайн", під час якої партнери домовилися про передачу Україні нових пакетів допомоги. Для України нині головне — це швидкість постачання.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час вечірнього відеозвернення. Він також поінформував, що воїни Сил оборони впевнено рухаються уперед — позиція за позицією, крок за кроком.

"Наступного тижня будуть і нові важливі комунікації з партнерами — саме заради нашого руху, саме заради зброї, саме заради того, щоб у наших воїнів було все необхідне", — зазначив президент.

Очільник держави подякував українським захисникам, які відзначилися саме минулого тижня.

"Таврійський напрямок найбільш жорсткий. Морпіхи 35-ї окремої бригади — дякую вам! Десантники "Сімдесятдевʼятки" — дякую! 130-й окремий розвідбат — дякую! 68-ма окрема єгерська бригада — дякую! 23-тя окрема механізована бригада — дякую! Артилеристи 44-ї бригади — вдячний вам!" — наголосив він.

Зеленський відзначив також роту ударних безпілотників 47-ї окремої механізованої бригади на чолі з головним сержантом Рустамом Мустафаєвим та екіпаж броньованої машини розмінування 70-го окремого полку підтримки. Подякував він нацгвардійцям й прикордонникам.

"Наша Нацгвардія — дякую всім вам! А особливо відзначу головного сержанта Василя Ковиліна та командира взводу Дениса Зеленого, 4-й батальйон оперативного призначення, 1-ша Президентська бригада Нацгвардії. Дякую! Хлопці виконують завдання на Луганщині, під Білогорівкою. Наші прикордонники… Особливо відзначу Луцький та Львівській прикордонні загони. Старший солдат Василь Куцик, Авдіївський напрямок, — дуже ефективний у відбитті штурмів. Дякую! Сержант Вадим Дружина, Сіверський напрямок, — успішно "мінусує" солдатів і техніку ворога. Дякую!" — повідомив очільник держави у відеозверненні.

Президент відзначив й українських захисників неба. Він зазначив, що вони цього тижня завдали понад сотню групових авіаударів по позиціях і тилах ворога. За словами Зеленського, за сім днів знищено майже три десятки ракет і близько півсотні ударних дронів.

"А окремо відзначу оборонців неба Київщини. 96-та Київська зенітна ракетна бригада Повітряних сил — дякую! Усі "Калібри" та "Кинджали" під час цих атак були знищені, а отже, життя наших людей були врятовані", — сказав він.

Нагадаємо, у неділю українські військові знищили гелікоптер Ка-52 "Алігатор" окупантів. Його вартість близько 16 мільйонів доларів США. Це вже шостий збитий гелікоптер за тиждень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.06.2023 00:48