Фото: TrueUA

Влада Одеси повідомила, коли офіційно відкриються пляжі

Відкриття пляжного сезону в умовах воєнного стану — задача не з простих, адже потрібно все облаштувати у максимально безпечний для відпочивальників спосіб. Саме тому в Одесі на орендарів місць для відпочинку покладено низку обов'язків з приводу облаштування відповідних зон. Остаточне рішення щодо відкриття пляжів в Одесі ухвалюватиме влада після 5 червня.

Про це повідомив голова громадської ради при Одеській обласній військовій адміністрації Сергій Братчук в ефірі телемарафону.

Він нагадав, що 25 травня підписано наказ керівництва Одеської районної військової адміністрації та командувача оперативного стратегічного угруповання військ "Дунай" щодо можливого відкриття пляжів. 

"Йдеться виключно лише про пляжі в Одесі, від Ланжерону до 16-ї станції Великого Фонтану. Хто знає місто, розуміє, що тут розташовано майже всі пляжі, але йдеться про окремі ділянки", — сказав Братчук. 

Посадовець пояснив, що у вказаному документі міститься перелік вимог, які зобов’язані виконати орендарі. Це, зокрема, встановити загороджувальну сітку на певній відстані під та над водою, спостережливі пункти, схеми евакуації відвідувачів, а також окреслити дії персоналу пляжів на випадок повітряної тривоги тощо.

Братчук додав, що після проведення цих заходів всі орендарі повинні звітувати перед відповідною комісією Одеської міської ради, Одеською районною військовою адміністрацією та  військовими. Буде проведено перевірку на готовність та якість виконаних робіт.

"Все це повинне відбутися до 5 червня... До 5 червня буде складено відповідні протоколи, про якість виконаних робіт. Потім ця документація надаватиметься  до Одеської ОВА та до військового командування. Ми говоримо про вище військове командування — стратегічне угруповання військ "Одеса", — наголосив голова громадської ради при Одеській обласній військовій адміністрації. 

Він додав, що після всіх зазначених процедур, можливо, буде ухвалено рішення про відкриття тих чи інших пляжних ділянок. Після цього влада ухвалить новий наказ, де чітко буде прописано, зокрема, хто і як контролюватиме його виконання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Одесі підготують окремі пляжі для відпочивальників в умовах режиму воєнного стану.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 31.05.2023 03:19