Фото ілюстративне. Джерело: Нацполіція

Влада прийняла рішення щодо евакуації дітей з населеного пункту на Харківщині

Через безпекову ситуацію влада погодила рішення про примусову евакуацію дітей з їхніми родинами із селища Борова на Харківщині. Вона проводитиметься протягом 60 діб.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Відповідний проект наказу начальника Харківської обласної військової адміністрації погодили члени Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану на черговому засіданні.

"Таким чином, члени Коордштабу одноголосно підтримали проведення обов’язкової евакуації у примусовий спосіб дітей з їхніми батьками або іншими законними представниками із селища Борова Ізюмського району Харківської області", — йдеться у повідомленні Мінреінтеграції.

Як зазначає прес-служба міністерства, евакуація до безпечних регіонів проводитиметься протягом 60 діб. Для її здійснення буде розгорнуто приймальний і збірний пункти.

"Слід зауважити, що евакуація з небезпечних районів здійснюється безплатно. Охочі евакуюватися можуть звертатися на безоплатну цілодобову гарячу лінію Харківської ОВА", — додали у відомстві.

Раніше повідомлялось, що 15 жовтня Рада оборони Харківщини ухвалила рішення про примусову та обов'язкову евакуацію всіх цивільних з низки населених пунктів області. Зокрема, цивільних вивозитимуть і з міста Куп'янськ, яке постійно перебуває під ворожими обстрілами.

Нагадаємо, у Донецькій області дещо змінилися темпи й особливості евакуації. Зокрема, з населених пунктів на Покровському напрямку виїжджає менше людей. Натомість із Костянтинівського — більше.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 23.10.2024 16:29