Скріншот

Влучання в будівлю СБУ та багатоповерхівку: Зеленський показав відео ракетного удару по Дніпру

У п'ятницю, 28 липня, російські терористи завдали ударів по Дніпру. Ворожі ракети поцілили у будівлю Служби безпеки України та житловий будинок.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

Гарант зазначив, що вже провів розмови з СБУ, МВС, ДСНС, керівником Дніпропетровської ОВА. Очільник держави пообіцяв, що країна-агресорка відповість за кожен свій злочин проти українців.

"Зробимо все, щоб притягнути Росію до повного покарання за агресію й терор проти наших людей. Ця сволота відповідатиме. Зробимо все заради справедливості", — наголосив гарант.

Крім того, очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в адмінбудівлі внаслідок влучання ракети спалахнула пожежа. Вогонь охопив площу у 100 квадратних метрів.

"Попередньо відомо про трьох постраждалих", — йдеться у повідомленні.

Водночас мер Дніпра Борис Філатов зазначив, що не даватиме конкретних коментарів з приводу того, куди був "приліт" ворожої ракети. За його словами, на місці перебувають всі екстрені служби, місцева та обласна влада. 

"Всі працюють. Всю інформацію дізнавайтеся лише із офіційних джерел, більше ніяких коментарів я не даватиму", — сказав Філатов.

Нагадаємо, що 14 січня ракета РФ також влучила в житловий будинок у Дніпрі. Два під’їзди були повністю зруйновані. Офіційно повідомлялося про 46 жертв. Ще дев'ятеро вважалися зниклими безвісти. Крім того, 80 людей були поранені.

25 травня росіяни поцілили ракетами по будівлі поліклініки у Дніпрі, тоді також було зруйновано ветеринарну лікарню. Повідомлялося про двох загиблих та 25 поранених, серед яких двоє дітей. 

На початку червня росіяни вдарили по передмістю Дніпра, через що постраждали п'ятеро дітей, з них троє були у тяжкому стані.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.07.2023 22:12