Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

Вночі рашисти атакували Київ "шахедами": скільки ворожих цілей збила ППО

У ніч на 18 листопада російські терористи атакували Київ за допомогою ударних дронів типу "Шахед". Силами протиповітряної оборони було знищено всі цілі ворога.

Відповідне повідомлення з'явилось у Telegram КМВА. В адміністрації наголосили, що це друга атака ворожих безпілотників по Києву за місяць. Дрони противника були запущені з південного напрямку. 

"Щоб дістатися до столиці, БпЛА подолали складний маршрут довжиною чи не 1000 кілометрів", — написав очільник КМВА Сергій Попко.

За його словами, складні маневри дронів не завадили силам ППО, які знищили всі повітряні цілі ворога. 

"За попередніми даними, збито майже десяток безпілотників біля Києва. У столиці обійшлося без жертв та руйнувань", — додав Попко.

Нагадаємо, вночі у суботу, 18 листопада, у Києві та низці областей оголошували небезпеку через загрозу удару балістичним озброєнням. Йшлося про можливе застосування цього виду ракет з Півночі. Варто відзначити, що повітряна тривога у Києві та області оголошується вже вдруге за ніч. Раніше, після опівночі, сирени лунали через загрозу застосування ударних дронів-камікадзе.

Також 11 листопада рашисти випустили по Києву балістичну ракету (поки що не встановлено була це С-400 або ж "Іскандер"). Її вдалося збити зенітно-ракетному комплексу Patriot. Руйнувань і постраждалих не було зафіксовано. Водночас на Київщині в одному з районів області дві ракети влучили в поле між двома населеними пунктами. За оперативною інформацією, вибуховою хвилею пошкоджено п'ять приватних житлових будинків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.11.2023 06:22