Фото: Telegram Романа Мрочко

Вночі та зранку ворог гатив по Херсонщині: постраждала родина з дітьми та поліцейські

Вночі та зранку 2 жовтня російські окупанти завдали ударів по Херсонщині. Внаслідок атак постраждали місцеві мешканці та правоохоронці.

Про це повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Покудін.

Зокрема, у Херсоні ворожим вогнем пошкоджено житлові будинки, магазини, цех підприємства, дитсадок, гімназію, газопровід, бізнес-центр, гуманітарний штаб, церква та станція швидкої допомоги.

"Внаслідок нічних ударів по місту постраждала родина. До лікарні доставили двох сестричок, 12 та 13 років. У старшої — поранення живота середнього ступеня тяжкості, у молодшої – гостра реакція на стрес. Їхній 39-річній матері меддопомогу надали на місці", — йдеться у повідомленні. 

Також зранку окупанти обстріляли Золоту Балку. Там поранення отримала 59-річна місцева жителька. Її шпиталізували до медзакладу.

Крім того, близько 10:00 ворог обстріляв транспортне підприємство у Херсоні. Водночас у МВС уточнили, що під час ранкового обстрілу спецпризначенцям КОРДу вдалося під безперервними вибухами врятувати цивільного, якому відірвало ногу. Постраждалого передали лікарям. Його стан критичний.

До того ж під вогонь потрапило авто патрульної поліції. Удар був такої сили, що пробило броню. Постраждали двоє поліцейських. Вони госпіталізовані, один із патрульних у вкрай тяжкому стані. Також відомо про четвертого потерпілого. Він отримує допомогу лікарів. Його травми нетяжкі. 

Нагадаємо, вночі 2 жовтня Росія атакувала Україну дронами-камікадзе та керованими авіабомбами. Протиповітряна оборона знищила чотири дрони. Крім того, за ніч ворог застосував 18 КАБів, які були спрямовані на цивільну інфраструктуру та житлові райони. Водночас за даними Повітряних сил, вночі рашисти запустили невелику кількість дронів, щоб розвідати позиції протиповітряної оборони.

Також вночі 2 жовтня у Кривому Розі Дніпропетровської області пролунали вибухи. За даними пабліків, вибухи у місті пролунали близько 02:07 і через п'ять хвилин повторились.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.10.2023 11:37