Фото: поліція Києва

Водій заснув за кермом: нові подробиці ДТП на Брест-Литовському шосе у Києві

У неділю, 14 квітня, на Брест-Литовському шосе у Києві зіткнулися шість автівок. Кількість постраждалих з п'яти збільшилася до восьми.

Про це повідомила прес-служба поліції Києва.

"Слідчі на місці події встановили, що керманич вантажного автомобіля "MAN", рухаючись у бік Києва, здійснив зіткнення із задньою частиною попутного мікроавтобуса марки "Мерседес Спрінтер". Водій останнього транспортного засобу, в свою чергу, втратив курсову стійкість та допустив зіткнення із чотирма іномарками", — зауважили правоохоронці.

За попередньою інформацією, винуватець ДТП, 53-річний водій вантажного автомобіля. Він був тверезий, але заснув за кермом.

Внаслідок аварії тілесні ушкодження отримали вісім пасажирів мікроавтобуса "Мерседес Спрінтер" віком від 26 до 83 років. Постраждалих госпіталізовано. Їх стан наразі встановлюється. 

"За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України — Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі", — додали у поліції.

Нагадаємо, у Львові дев’ятирічна дівчинка їхала містом за кермом автомобіля. Поруч із нею сидів тато, який знімав кермування доньки та дуже пишався нею. Даним інцидентом зайнялася поліція.

Також на Львівщині поліцейські розшукують водія, який скоїв наїзд на 13-річну дівчинку та втік з місця події.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 14.04.2024 14:15