Воїни 110 бригади йдуть на ротацію після дворічної оборони Авдіївки

Бійці 110 окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка, які боронили Авдіївку на Донеччині, йдуть на ротацію. Це перший відпочинок захисників із початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

"Ми виходимо на відпочинок. Виходимо з високо піднятою головою. За два роки протистояння нарешті ротація. Ми будемо набиратися сил, щоб знову бити ворога. Величезна подяка Авдіївській, Мирноградській, Гродівській, Покровській військово-цивільним адміністраціям та керівництву Авдіївського коксохімічного заводу. Без вашого сприяння нам би було набагато важче стримувати навалу московитської орди. Ваша допомога — безцінна! В єдності ми непереможні! «Імперія» має розпастися!" — зазначили бійці на своїй сторінці у Facebook.

Захисники побажали підрозділам, які їх змінили, витримки та якомога більше знищити "орків".

Скріншот з Facebook

Скріншот з Facebook-сторінки 110 окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка

Нагадаємо, 18 лютого Збройні сили України завершили вихід з Авдіївки у Донецькій області, вони зайняли кращі позиції та вирівняли лінію фронту. Оборонна операція там тривала 10 років. Під час битви за місто, активна фаза якої продовжувалася останні кілька місяців, російська армія зазнала колосальних втрат — 47 тисяч військових, 364 танки, понад 700 бронемашин.

26 лютого стало відомо, що Збройні сили України відійшли від села Ласточкине, що неподалік Авдіївки. 27 лютого захисники поінформували, що українські війська відійшли від двох сіл на під Авдіївкою — Сєверне та Степове. Водночас Сили оборони відкинули російських загарбників з околиць населеного пункту Бердичі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.02.2024 02:03