Фото: Олександр Сирський\Telegram

"Ворог кидає у бій все, що може рухатись": Сирський розповів про ситуацію на Покровському напрямку

Головнокомандувач Збройних сил України генерал Олександр Сирський працював декілька днів поспіль у бригадах, які ведуть оборону на Покровському напрямку. Цей відтинок фронту є найгарячішим на сьогодні.

У своєму Telegram-каналі головком розповів, що постійно доводиться приймати нестандартні рішення для зміцнення оборони та знищення противника.

За його словами, найбільш інтенсивні бої точаться на східних околицях Гродівки, далі по рубежу Кам’яного та Красного ярів, безпосередньо в Новогродівці, нижче, в районі східної околиці Михайлівки, яка розташована перед Селідово.

"Бої носять виключно жорсткий характер. Ворог кидає у бій все, що може рухатись і наступати, намагаючись прорвати оборону наших військ. Наші бійці проявляють мужність та героїзм у боях з переважаючими силами противника", — зауважив Сирський.

Він наголосив, що наразі головна задача — посилити оборону ЗСУ на найбільш складних ділянках фронту, забезпечити бригади достатньою кількістю боєприпасів та інших матеріально-технічних засобів. Зокрема, як запевнив Сирський, саме на цих питаннях і було зосереджена його робота по Покровському напрямку.

"Надзвичайну стійкість показують воїни 25-ї окремої повітряно-десантної бригади, від дій якої ворог зазнає великих втрат. 
Також хочу відзначити військовослужбовців 68-ї окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша та 151-ї окремої механізованої бригади, які не залишають жодних шансів ворогам повернутися живими та неушкодженими з поля бою",
— резюмував Сирський.

Нагадаємо, раніше головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомляв, що у Курській області Росії вдалося взяти у полон 594 російських військових. Водночас окупанти стягують на Курщину війська з інших напрямків.

Своєю чергою директор Центрального розвідувального управління США Девід Коен заявив, що країна-агресорка Росія спробує провести контрнаступ у Курській області для того, аби повернути собі втрачену територію. Однак на окупантів чекають важкі бої.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 29.08.2024 17:59