Фото: Генштаб ЗСУ

Ворог шукає слабкі місця в обороні ЗСУ: на яких напрямках тривають бої

Від початку цієї доби на фронті відбулося 119 бойових зіткнень. Українські військові продовжують рішуче давати відсіч спробам противника просунутися в глиб нашої території, завдають йому ефективного вогневого ураження, виснажуючи по всій лінії фронту.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Атаки рашистів

Протягом доби російські загарбники завдали по території України два ракетних із застосуванням двох ракет та 32 авіаційних удари із застосуванням 39 КАБів, залучили 475 дронів-камікадзе. Також ворог здійснив майже 2600 обстрілів по позиціях наших військ та населених пунктах зі ствольної та реактивної артилерії, мінометів, стрілецької зброї та озброєння бойових машин.

Натомість Сили оборони протягом доби уразили 13 районів зосередження особового складу противника.

Ситуація на фронті

На Харківському напрямку відбулося 14 атак ворога в районі Вовчанська та одна — поблизу села Липці. У Вовчанську 10 ворожих штурмів відбито. Ситуація залишається напруженою — продовжуються бої у чотирьох локаціях. Сили оборони продовжують заходи щодо посилення оборонних позицій та рубежів.

На Куп’янському напрямку від початку доби кількість бойових зіткнень збільшилась до 14. Наші воїни відбили дев'ять атак противника поблизу Синьківки. Одна ворожа атака в районі Степової Новоселівки успіху також не мала. Тривають бойові дії біля Піщаного, Берестового та Степової Новоселівки. Ситуація контрольована. 

На Лиманському напрямку кількість боєзіткнень досягла 13. Російські окупанти намагалися просунутися в районах Греківки, Макіївки, Тернів,  Торського та Серебрянського лісу. Вісім атак відбито українськими захисниками. Ще точаться бої біля Греківки, Тернів та у Серебрянському лісі. Наші воїни на напрямку здійснюють заходи для нарощення стійкості оборони.

На Краматорському напрямку штурмові дії ворога поблизу Кліщіївки успіху не мали. Тривають боєзіткнення у районах Григорівки та Часового Яру.

Найгарячіша обстановка залишається на Покровському напрямку. Ворог не полишає спроб відшукати слабкі місця в нашій обороні, безперервними штурмовими діями намагається вклинитися в бойові порядки українських підрозділів. Сьогодні здійснив 42 атаки, 32 з яких відбито. Тривають бої в районах Новоолександрівки, Євгенівки, Новоселівки Першої, Яснобродівки та Сокола. Сили оборони вживають заходів щодо недопущення просування противника. Попередні втрати агресора за сьогодні на цьому напрямку склали майже 300 окупантів вбитими та пораненими. Знищено одну бойову броньовану машину, чотири автомобілі та три ворожі гармати. 

На Курахівському напрямку на цей час доби  кількість бойових зіткнень збільшилась до 11. Окупанти концентрують зусилля у напрямку Красногорівки, де три їх атаки відбито, а чотири — ще продовжуються. Біля Георгіївки та Парасковіївки активність ворога успіху не досягла. Вживаються заходи щодо недопущення просування окупантів. 

На Придніпровському напрямку російський агресор тричі атакував наші підрозділи на лівому березі Дніпра. Успіху не мав. 

На інших напрямках ситуація суттєвих змін не зазнала. 

Нагадаємо, речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук заявив, що Росія зазнає чималих втрат, але не йде з Чорного моря. Такі рішення окупантів пов’язані з тим, що вони не хочуть показати свою слабкість на цьому напрямку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.06.2024 23:10