Фото: Instagram-сторінка Катерини Садурської

Українка виграла "золото" чемпіонату світу з фрідайвінгу й встановила рекорд

Українська спортсменка Катерина Садурська втретє стала чемпіонкою світу з фрідайвінгу. Змагання пройшли у Греції, де українка встановила новий рекорд у зануренні з моноластою.

Про це повідомляє Womo.ua. Чемпіонат світу з фрідайвингу CMAS проходить з 2 по 13 жовтня в Греції. Участь в змаганнях беруть 136 спортсменів із 44 країн.

Відомо, що наша спортсменка прибула на турнір після підготовки в кращих умовах, адже зараз температура на водній поверхні всього 24°C. Садурська в перший змагальний день пірнала з моноластою. Українка виконала найглибше занурення у своїй кар'єрі та встановила абсолютний рекорд для України, коли пірнула на глибину у 103 метри. Вона побила рекорд, який належав українській дайверці Наталії Жарковій (102 метри).

Вже у дисципліні "вільне занурення по тросу" українська дайверка пірнула на глибину у 95 метрів. Цей результат приніс Садурській золоту нагороду змагань. Українська спортсменка втретє поспіль здобула медаль найвищого ґатунку на чемпіонатах світу.

"Головне завдання на цих змаганнях — гідно представити Україну. Це можливість нагадати світові, що війна в нашій країні триває і що ми готові боротися, але нам потрібна підтримка. А друга, не менш важлива частина місії, — нагадати українцям, що ми неймовірна нація з величезним потенціалом і нам є, що показати світові", — наголосила вона.

Нагадаємо, у вересні українська тенісистка Людмила Кіченок у парі з латвійкою Оленою Остапенко здобули перемогу у фіналі парного жіночого турніру US Open. Вони здолали Крістіну Младенович з Франції та Чжан Шуай з Китаю з рахунком 6:4, 6:3.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 11.10.2024 04:37