Людмила Лузан. Джерело: НОК України

Українська веслувальниця Лузан виграла чемпіонат світу: це її четверта золота медаль

Олімпійська призерка Людмила Лузан на першому старті після виступів у Франції виборола золото. Українка стала чемпіонкою світу в каное-одиночці на дистанції 500 метрів.

Про це повідомило "Суспільне Спорт". Журналісти зазначили, що цьогорічний розіграш світової першості проходить 23-25 серпня у Самарканді (Узбекистан). У суботу, 24 серпня, "синьо-жовті" здобули першу медаль — Юрій Вандюк та Павло Борсук на каное-двійці на дистанції 1 000 метрів вибороли бронзу.

В останній день змагань на чемпіонаті світу в каное-одиночці на дистанції 500 метрів виступила Людмила Лузан. Українка взяла участь у змаганнях після того, як мала проблеми зі спиною, що загострились під час Олімпіади-2024. Тоді Лузан вирішила поберегтися та не вийшла на фінал Б на дистанції 200 метрів.

Цього разу Лузан змогла пробитися до фіналу напряму за результатами кваліфікації, оминувши півфінальні заїзди. Українка фінішувала першою, показавши результат 2:16,581 хвилини та гарантувала собі участь у фіналі.

На старті фінального заїзду Лузан одразу вирвалась уперед. Екватор дистанції українка пройшла першою, відірвавшись від найближчої переслідувачки з Чилі Марії Жозе Майльярд на 0,18 секунди. На останніх 250 метрах Лузан вдалося відірватися від Майльярд. На фініші перевага над чилійкою склала понад дві секунди. Таким чином Людмила Лузан принесла Україні перше золото чемпіонату світу з веслування на байдарках та каное.

Для Людмили Лузан це золото стало четвертим у кар'єрі. Вперше українка стала чемпіонкою на рівні чемпіонату світу 2021 року — на каное-двійці на 500 метрів у парі з Анастасією Рибачок. А 2022 року вперше тріумфувала у каное-одиночці на дистанціях 500 та 1000 метрів.

Нагадаємо, що український боксер-чемпіон у надважкій вазі Олександр Усик заявив, що не планує розпочинати політичну діяльність після завершення спортивної кар’єри. Хоча раніше він неодноразово жартував на цю тему.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 25.08.2024 13:38