Пояс чемпіона світу в подарунок Зеленському від Усика. Скріншот із відео

Боксер Усик розповів, чи планує йти в політику та балотуватися на посаду президента

Український боксер-чемпіон у надважкій вазі Олександр Усик заявив, що не планує розпочинати політичну діяльність після завершення спортивної кар’єри. Хоча раніше він неодноразово жартував на цю тему.

Про це Олександр Усик розповів у інтерв’ю NV.

"Ні, мені це не подобається. Я не планую ставати президентом України. Я не вірю в політику. Для мене політика — це коли потрібно іноді сказати те, чого ти не зробиш, а я не міг би домовитися зі своєю совістю", — зазначив він.

За його словами, все, що він робить, і все, що в нього є, формується в діалозі та в згоді зі совістю та зі самим собою.

"Якщо країна цього потребуватиме, я буду працювати на неї так, як я роблю це й зараз", — наголосив Усик.

Раніше український боксер полюбляв на різних навколобоксерських заходах обговорювати політику. До речі, в деяких інтерв’ю він заявляв, що стане наступним президентом України. Але, зважаючи на хороше почуття гумору спортсмена, такі слова сприймали як жарт.

Як відомо, Олександр Усик зараз володіє поясами WBA, WBO, WBC та IBO у надважкій вазі. На День Незалежності, 24 серпня, він подарував українському президенту Володимиру Зеленському чемпіонський пояс WBC.

Нагадаємо, що бій-реванш між українським боксером Олександром Усиком і британцем Тайсоном Ф'юрі відбудеться 21 грудня. Його прийме місто Ер-Ріяд і Kingdom Arena в ньому. Саме там пройшов і перший поєдинок між боксерами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 25.08.2024 11:31