Фото ілюстративне зі соцмереж

Вступ у магістратуру 2024: названо найпопулярніший предмет серед абітурієнтів

Кожен четвертий вступник на магістратуру, який складатиме єдине вступне фахове випробування, обрав іспит з управління та адміністрування. Загалом до приймальних комісій закладів вищої освіти вже надійшло понад 93 тисячі заявок від абітурієнтів.

Про це повідомляє Український центр оцінювання якості освіти.

На другому місці за популярністю серед вступників спеціальність "Педагогіка та психологія". Цей іспит обрали понад 8,6 тисячі абітурієнтів. Третьою спеціальністю за популярністю є "Право та міжнародне право" — майже сім тисяч вступників. Із загальної кількості абітурієнтів, яка складає 93 тисячі, лише 1984 вступники обрали закордонні навчальні заклади, тоді як інші обрали навчання в Україні. 

Вступ у магістратуру

Інфографіка: Український центр оцінювання якості освіти

У Центрі оцінювання якості освіти додали, що ті абітурієнти, які планують вступати на такі спеціальності, як "Освіта/Педагогіка" (крім спеціальності 017 "Фізична культура і спорт"), "Соціальні та поведінкові науки", "Журналістика", "Управління та адміністрування", "Право", "Інформаційні технології", "Сфера обслуговування", "Публічне управління та адміністрування", "Міжнародні відносини", крім єдиного вступного іспиту мають скласти ще єдине фахове випробування. Наголошується, що охочі вступати на вищеперелічені спеціальності мають право обрати не більше двох предметів єдиного фахового випробування.

Нагадаємо, що в Україні фіксується різке збільшення кількості чоловіків, які хочуть вступити до аспірантури. Це дає можливість для отримання відстрочки військовозобов'язаним особам.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 26.05.2024 05:46