Фото: прес-служба МЗС

Вступ України в ЄС: Кулеба розповів, коли можуть початися переговори

Передвступні переговори України з Європейським Союзом можуть розпочатися до кінця 2023 року. Україна розраховує на відчутні результати від Саміту Україна — ЄС, який пройде на початку лютого.

Таку заяву зробив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час онлайн-виступу на Раді міністрів закордонних справ ЄС.

Україна розраховує  на позитивну оцінку виконання рекомендацій Єврокомісії, яка зробить можливим початок передвступних переговорів вже у поточному році.

"Ми маємо високі очікування від Саміту Україна ЄС 3-го лютого та спільного засідання уряду України та коледжу ЄС напередодні Саміту. Ми розраховуємо на відчутні практичні результати обидвох подій", — сказав він.

Очільник МЗС зазначив, що Україна фіналізує виконання рекомендацій Єврокомісії та розраховує на позитивну доповідь від неї цієї весни.

Кулеба також очікує, що Європейський Союз надасть позитивну оцінку зусиль України з виконання рекомендацій та включить їх у підсумкову декларацію Саміту Україна ЄС 3-го лютого.

"Ми переконані, що передвступні переговори мають початися якнайшвидше після виконання Україною рекомендацій та позитивної оцінки Єврокомісії. Україна докладає максимум зусиль і я переконаний, що ми маємо почати передвступні переговори до кінця 2023 року. Жодні ігри чи вузькі політичні інтереси не мають стати на заваді", — сказав Кулеба.

Нагадаємо, наступне засідання Контактної групи з питань оборони України відбудеться вже в лютому. Конкретна дата зустрічі на базі "Рамштайн" поки залишається у таємниці.

Політика, 23.01.2023 14:11