Фото: Facebook Владислава Трубіцина

Втеча депутата Трубіцина: ССО пояснили, чому просили ГУР відпустити корупціонера за кордон

Ініціаторами виїзду за кордон депутата Київради Владислава Трубіцина були Сили спеціальних операцій Збройних сил України. Обранця тепер звинувачують в корупції.

Про це йдеться у коментарі ССО журналістам "Схем".

У ССО розповіли, що у січні 2023 року справді просили начальника Головного управління розвідки Кирила Буданова сприяти виїзду Трубіцина та ще 4 особам на правах волонтерів для забезпечення ССО "спеціальним обладнанням". Саме лист за підписом ГУР допоміг Трубіцину виїхати у травні у напрямку Польщі, відтоді він не з’являється на судові засідання та не виходить на зв’язок.

"Вищезгадане звернення дійсно було ініційоване командуванням Сил спеціальних операцій в січні 2023 року. Мета цього звернення — виїзд за кордон Владислава Трубіцина як представника благодійного фонду "Рідна Оболонь" та ще чотирьох осіб, теж від цього фонду. Виїзд потребував виконання ним та групою осіб спеціального завдання щодо забезпечення ССО спеціальним обладнанням. На жаль, характер завдання не може бути розкритим, бо містить дані, що становлять службову таємницю", — зазначив речник ССО Олександр Кіндратенко.

Лист, який допоміг Трубіцину втекти закордон

Скріншот листа. Джерело: "Схеми"

У листі період виїзду вказаний з 28 січня до 25 травня 2023 року. Ввечері 13 травня депутат перетнув кордон і не повернувся — виїхав через пункт пропуску "Рава-Руська".

"Крім Трубіцина, було ще чотири особи. Кожна з цих осіб виїжджала, скажімо так, у різні проміжки часу, тому нас попросили, щоб ми зробили один загальний документ на всіх. Ми сприяли виїзду за кордон задля благих цілей, а саме забезпечення підрозділів ССО всім необхідним для боротьби з ворогом. Ми вкрай негативно ставимось до того, що ця особа скористалась таким приводом під час війни у своїх особистих цілях і не повернулась в Україну задля виконання процесуальних обовʼязків у суді", — пояснив Олександр Кіндратенко.

Нагадаємо, Головне управління розвідки України підтвердило інформацію про те, що очільник відомства Кирило Буданов надав депутату Київради Владиславу Трубіцину лист для виїзду за кордон

Справа Трубіцина

Підозра в корупції Трубіцину була оголошена ще в лютому 2022, до початку повномасштабної війни. Національне антикорупційне бюро викрило депутата Київської міськради від фракції "Слуга народу", голову постійної комісії Київради з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою Владислава Трубіцина на одержанні неправомірної вигоди у розмірі 1,39 млн гривень. Ці гроші він отримав від одного зі столичних підприємців за перемогу в електронних торгах на право розміщення торгових точок. Зараз справа розглядається у Вищому антикорупційному суді. 25 травня на засіданні Київради Владислава Трубіцина виключили зі складу фракції "Слуга народу".

30 травня Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) подала клопотання про міжнародний розшук депутата Київської міської ради від фракції "Слуга Народу" Владислава Трубіцина.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.06.2023 18:25