Фото: Facebook Владислава Трубіцина

У ГУР прокоментували заяву про дозвіл на виїзд Трубіцина за кордон

Головне управління розвідки України підтвердило інформацію про те, що очільник відомства Кирило Буданов надав депутату Київради Владиславу Трубіцину лист для виїзду за кордон

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Відтак, у відомстві зауважили, що дійсно надали Трубіцину лист про сприяння щодо виїзду з країни. Але робили це на прохання іншої структури. Назву структури у ГУР не назвали.

"Такий лист був виданий на прохання іншої структури складової сектору сил безпеки й оборони України в рамках міжвідомчої взаємодії з цією структурою та на їхнє офіційне звернення. Наразі я не можу назвати цю структуру, можливо, ця інформація може бути оприлюднена пізніше", — пояснив представник ГУР Андрій Юсов.

Справа Трубіцина

Підозра в корупції Трубіцину була оголошена ще в лютому 2022, до початку повномасштабної війни. Національне антикорупційне бюро викрило депутата Київської міськради від фракції "Слуга народу", голову постійної комісії Київради з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою Владислава Трубіцина на одержанні неправомірної вигоди у розмірі 1,39 млн гривень. Ці гроші він отримав від одного зі столичних підприємців за перемогу в електронних торгах на право розміщення торгових точок. Зараз справа розглядається у Вищому антикорупційному суді. 25 травня на засіданні Київради Владислава Трубіцина виключили зі складу фракції "Слуга народу".

Нагадаємо, 30 травня Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) подала клопотання про міжнародний розшук депутата Київської міської ради від фракції "Слуга Народу" Владислава Трубіцина.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 31.05.2023 23:43