Фото: Facebook Владислава Трубіцина

Депутат Київради Трубіцин втік за кордон: САП просить оголосити його у міжнародний розшук

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) подала клопотання про міжнародний розшук депутата Київської міської ради від фракції "Слуга Народу" Владислава Трубіцина, обвинуваченого в одержанні хабаря в розмірі 1,39 млн гривень.

Про це повідомила прес-служба САП.

"У зв’язку з неявкою Владислава Трубіцина вдруге на судове засідання та інформацією про його відсутність в Україні прокурор САП подав клопотання до ВАКС щодо міжнародного розшуку обвинуваченого", — йдеться у повідомленні.

Також обвинувачення буде вимагати внесення застави в розмірі 10 млн 886 тисяч гривень в дохід держави та обрання Трубіцину запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щойно його затримають.

Водночас адвокати Трубіцина Ханін та Іванін заявили про припинення участі в процесі "через суттєві розбіжності з клієнтом у підході до захисту". Суд задовольнив клопотання адвокатів. Проте він не зміг розглянути клопотання САП через відсутність у Трубіцина адвокатів і оголосив перерву до призначення державного адвоката. Засідання продовжиться 5 червня. 

Нагадаємо, підозра в корупції Трубіцину була оголошена ще в лютому 2022, до початку повномасштабної війни. Національне антикорупційне бюро викрило депутата Київської міськради від фракції "Слуга народу", голову постійної комісії Київради з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою Владислава Трубіцина на одержанні неправомірної вигоди у розмірі 1,39 млн гривень. Ці гроші він отримав від одного зі столичних підприємців за перемогу в електронних торгах на право розміщення торгових точок. Зараз справа розглядається у Вищому антикорупційному суді. 25 травня на засіданні Київради Владислава Трубіцина виключили зі складу фракції "Слуга народу".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 30.05.2023 15:53