Фото: Facebook Владислава Трубіцина

"Слуги" у Київраді виключили із фракції Трубіцина, якого спіймали на хабарі

У четвер, 25 травня, на засіданні Київради зі складу фракції "Слуга народу" виключили Владислава Трубіцина. Його підозрюють у корупції.

Про це під час засідання повідомив депутат фракції Андрій Вітренко.

"Від імені фракції хочу повідомити про те, що сьогодні внутрішнім рішенням зі складу було виключено Трубіцина Владислава Сергійовича. Рішення ґрунтується на волевиявленні демократично всіх членів фракції, вона має працювати прозоро, показувати найвищі стандарти прозорості та ефективності. Наша головна мета – це зберегти довіру киян", — сказав він.

Також Вітренко закликав усі інші фракції, у складі яких є депутати, що вчинили кримінальне правопорушення, виключити їх із фракцій.

Зауважимо, підозра в корупції йому була оголошена ще в лютому 2022, до початку повномасштабної війни. Національне антикорупційне бюро викрило депутата Київської міськради від фракції "Слуга народу", голову постійної комісії Київради з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою Владислава Трубіцина на одержанні неправомірної вигоди у розмірі 1,39 млн гривень. Ці гроші він отримав від одного зі столичних підприємців за перемогу в електронних торгах на право розміщення торгових точок. Зараз справа розглядається у Вищому антикорупційному суді. 

Нагадаємо, 24 травня повідомлялося, що справу щодо колишнього голови Державної фіскальної служби Романа Насірова та його радника Олега Бахматюка скерували до суду. Їх обвинувачують в отриманні найбільшого в історії України хабаря — 21 млн євро та 5,5 млн доларів США.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.05.2023 15:27