Фото: Facebook Владислава Трубіцина

Журналісти з'ясували, як депутат Київради Трубіцин міг виїхати за кордон

Депутат Владислав Трубіцин, якого звинувачують у хабарництві, зміг перетнути державний кордон України на підставі листа від очільника Головного управління розвідки Кирила Буданова.

Про це повідомили журналісти проекту "Схеми".

За даними журналістів, Трубіцин залишив Україну увечері 13 травня на своєму автомобілі Mercedes S600. На митному контролі він надав співробітникам Держприкордонслужби лист за підписом Буданова. Лист був датований 27 січня цього року. У ньому глава ГУР просив посприяти "безперешкодному перетину кордону" для виїзду у відрядження у період з 28 січня по 25 травня 2023 року п'ятьом особам, зокрема Трубіцину.

Разом з Трубіциним дозвіл на перетин кордону отримали причетні до депутата Юрій Лихачов та Руслан Шапіро. Обидва чоловіки не погодилися спілкуватися з журналістами.

У ДПСУ підкреслили, що служба діє в межах норм чинного законодавства, в тому числі під час пропуску громадян через кордон в період дії правового режиму воєнного стану, а даних про Владислава Трубіцина та інших причетних в речника ДПСУ немає, оскільки таку інформацію заборонено розповсюджувати.

"Також "Схемам" вдалось встановити, що Владислав Трубіцин протягом 2022-2023 років, вже маючи статус підозрюваного у кримінальному правопорушенні, неодноразово виїжджав за кордон на підставі клопотань від Головного управління розвідки Міноборони — зокрема, 13 листопада 2022 року та 22 січня 2023 року", — повідомили журналісти.

У Міноборони цю інформацію поки не коментують.

Справа Трубіцина

Підозра в корупції Трубіцину була оголошена ще в лютому 2022, до початку повномасштабної війни. Національне антикорупційне бюро викрило депутата Київської міськради від фракції "Слуга народу", голову постійної комісії Київради з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою Владислава Трубіцина на одержанні неправомірної вигоди у розмірі 1,39 млн гривень. Ці гроші він отримав від одного зі столичних підприємців за перемогу в електронних торгах на право розміщення торгових точок. Зараз справа розглядається у Вищому антикорупційному суді. 25 травня на засіданні Київради Владислава Трубіцина виключили зі складу фракції "Слуга народу".

Нагадаємо, 30 травня Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) подала клопотання про міжнародний розшук депутата Київської міської ради від фракції "Слуга Народу" Владислава Трубіцина.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 31.05.2023 17:21