Фото: forpost.media

Втеча рашистів із Бахмута: Міноборони РФ намагалося виправдатися перед росіянами

Після численних повідомлень у мережі про втечу окремих підрозділів окупантів з Бахмута, оборонне відомство країни-агресорки намагалося спростувати інформацію та заспокоїти росіян.

Так, Міноборони Росії опублікувало допис, в якому заперечили втечу своїх бійців. Проте за певний час допис видалили.

Допис Міноборони РФ

Скріншот з соцмереж

Більше Росія жодним чином не згадувала про втечі окупантів з поля бою.

Бої за Бахмут

Напередодні у Збройних силах України підтвердили заяву терориста Євгена Пригожина, що з-під Бахмута втекла 72 окрема мотострілецька бригада Збройних сил Росії. Раніше він поскаржився, що російські окупанти залишили "стратегічний плацдарм" й через це загинули близько 500 бойовиків ПВК "Вагнера". Зараз існує великий ризик оточення найманців з ПВК "Вагнера" у Бахмуті. Фланги, утримувані російськими військовими, тріщать. 

Також наші захисники зазначили, що за дві доби атакувальних дій на південно-західних околицях Бахмута штурмовики третьої ОШБр ліквідували 64 окупанти, ще 87 було поранено. Серед усіх них є і "вагнерівці". Також станом на зараз в полоні перебуває п'ятеро росіян.

Днями в одному із відео, опублікованому Державною прикордонною службою України, прикордонники розповіли, що поля на Бахмутському напрямку всіяні тілами вбитих окупантів. За їхніми словами, росіяни кидають своїх військових — як поранених, так і мертвих — прямо на полі бою. Вони не забирають тіла, а буквально пересуваються по них.

Нагадаємо, 12 травня президент Володимир Зеленський після засідання Ставки верховного головнокомандувача повідомив, що українським Силам оборони вдалося відкинути росіян на деяких напрямках.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.05.2023 17:20