Фото: росЗМІ

Втрати РФ на війні з Україною досягли історичного максимуму з часів Другої світової, — CSIS

Впродовж першого року повномасштабної війни Росії проти України окупанти втрачали близько 5000-5800 солдатів на місяць. Сумарні втрати рашистів наразі перевищили кількість убитих росіян на війнах із 1941 року.

Про це йдеться у звіті американського Центру стратегічних та міжнародних досліджень (CSIS).

"У період від лютого 2022 року до лютого 2023 року Росія зазнала приблизно від 200 000 до 250 000 загальних втрат — поранених, убитих і зниклих безвісти — протягом першого року війни. Ці оцінки втрат також включають регулярну російську армію, бойовиків ополчення та "вагнерівців". Ця кількість втрат росіян є безпрецедентною для Росії після Другої світової війни", — зазначили в доповіді. 

Аналітики припускають, що кількість вбитих в Україні окупантів може бути більшою, ніж загальна кількість убитих російських солдатів у всіх війнах із 1939 року.

За оцінками CSIS, кількість втрат армії РФ є у два-п'ять разів більшою, ніж кількість російських солдатів, убитих у Чечні за майже півтора десятиліття.

У Центрі стратегічних досліджень наголошують, що за рік повномасштабної війни РФ проти України росіяни втратили від 200 тис. до 250 тис. своїх солдатів.

Нагадаємо, нещодавно у Вугледарі на Донеччині відбулася найбільша танкова битва України з Росією, яка тривала три тижні. Росія програла цей бій зі значними втратами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.03.2023 17:19