Фото: Flickr

Вже не Маск: стало відомо ім'я найбагатшої людини світу

Вперше за більш ніж дев'ять місяців Ілон Маск перестав бути найбагатшою людиною світу. На вершині Індексу мільярдерів Bloomberg Маск поступився місцем засновнику Amazon Джеффу Безосу. 

Про це повідомляє Вloomberg.

Зазначається, що Маск втратив свою позицію на вершині індексу мільярдерів Bloomberg після того, як у понеділок акції Tesla впали на 7,2%. Зараз капітал Маска становить 197,7 мільярда доларів, а статок Безоса сягнув 200,3 мільярда доларів.

Попри те, що обидві компанії Tesla та Amazon входять до так званої "Великої сімки", яка стимулює американські фондові ринки, акції Amazon з кінця 2022 року зросли більш ніж удвічі та перебувають майже на рівні рекордного максимуму. Водночас акції Tesla впали приблизно на 50% від свого піка 2021 року.

Видання уточнює, що падіння акцій Tesla у понеділок, 4 березня, відбулося після того, як постачання з її заводу в Шанхаї впали до найнижчого рівня більш ніж за рік. Водночас Amazon демонструє найкраще зростання онлайн-продажів з початку пандемії.

Нагадаємо, днями американський бізнесмен Ілон Маск знову відзначився антиукраїнською заявою щодо війни, яку розпочала Російська Федерація. Тепер мільярдер публічно погодився, що Донбас та Крим мають стати частиною країни-агресора.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 05.03.2024 10:13