Підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон. Скріншот із відео

"Я нікого не вбивав": підозрюваний у "справі Фаріон" уперше відповів на запитання журналістів (відео)

Підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон не визнав своєї провини. Це відбулося після того, як суд обрав йому запобіжний захід.

У відповідь на запитання журналістів він заявив, що "не знає", як ставиться до колишньої народної депутатки Ірини Фаріон. Також він додав, що "нічого не робив" з убитою громадською діячкою.

При цьому 18-річний хлопець відмовився коментувати своє ставлення до неонацистських рухів, оскільки він нібито "не готовий публічно висловлювати свої думки щодо цього питання".

Журналісти попросили підозрюваного прокоментувати його ставлення до Росії.

"Я ставлюся не до Росії, як до окремої держави, тому що історією Росії цікавився дуже поверхово. Я можу прокоментувати, як я ставлюся до Путіна, до всього режиму. Ставлюся до нього максимально негативно", — відповів він.

Також хлопець розповів, що він "замовляв схожі окуляри та панамку, які зображені на фото підозрюваного". Він зауважив, що з батьками не спілкувався після затримання.

Водночас хлопець декілька разів заявив, що хоче "цікавих запитань" від ЗМІ, але так і не пояснив, що саме має на увазі.

Що відомо про вбивство Ірини Фаріон

19 липня невідомий вистрілив у Ірину Фаріон неподалік її дому, після чого втік. Фаріон госпіталізували з вогнепальним пораненням голови. Пізніше стало відомо, що вона померла у лікарні від отриманих травм.

Після цього справу перекваліфікували на умисне вбивство (ч.1 ст.115 ККУ). Відповідна санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

21 липня Національна поліція оголосила в розшук чоловіка, який може бути причетним до вбивства мовознавиці Ірини Фаріон.

25 липня президент Володимир Зеленський повідомив про затримання у Дніпрі ймовірного вбивці мовознавиці Ірини Фаріон. Згодом міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко розповів, що 18-річний житель Дніпра під час підготовки до скоєння злочину орендував щонайменше три квартири у Львові. Підготовка до злочину тривала декілька місяців.

За інформацією "Схем", підозрюваний у вбивстві мовознавиці та громадської діячки Ірини Фаріон стежив за сторінкою блогера, який критикував жінку. Це могло спонукати 18-річного юнака до злочину.

Нагадаємо, що в п'ятницю, 26 липня, хлопцю, який підозрюється у вбивстві мовознавиці та громадської діячки Ірини Фаріон, обрали запобіжний захід. Він два місяці перебуватиме під вартою без права внесення застави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 26.07.2024 19:46