
Восени дикі кабани, які проживають у Чорнобильській зоні, активно шукають їжу, щоб накопичити запаси жиру перед зимовими холодами.
Про сезонні звички тварин розповіли у Чорнобильському радіаційно-екологічному біосферному заповіднику. Осіннє життя диких кабанів зафіксували фотопастки.
Осінній раціон кабанів охоплює жолуді, горіхи, гриби, ягоди, корінці та личинки комах. За допомогою міцного рила тварини розпушують ґрунт і знаходять поживу навіть під товстим шаром опалого листя.
З наближенням холодів у кабанів густішає хутро. Для відпочинку вони облаштовують лежанки із сухого листя та трави.
Дикі кабани не впадають у зимову сплячку й залишаються активними навіть у мороз. Узимку вони продовжують пересуватися лісом у пошуках їжі, зокрема відшукують під снігом корінці, жолуді та інші поживні залишки.
Під час сильних морозів кабани частіше відпочивають у захищених місцях і збираються ближче одне до одного, щоб зігрітися та зберегти накопичену енергію.
Нагадаємо, раніше у Чорнобильському радіаційно-екологічному біосферному заповіднику показали осінні будні коней Пржевальського. Серед пожовклих трав тварини пасуться, прогулюються гуртом і неквапливо досліджують звичні для себе простори.