Фото: 112.ua

Як патріотично налаштовані кримчани проявляють себе в окупації: Мінреінтеграції навело факти

Російські загарбники в паніці вивозять сім'ї та розпродають майно в окупованому Криму. Водночас на півострові зростають проукраїнські настрої.

Відповідне повідомлення з'явилось у Facebook Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Згідно з наявною інформацією, на вулицях тимчасово окупованих населених пунктів півострова суттєво побільшало жовтих стрічок, патріотичних графіті та листівок з антивоєнними закликами. Відзначається, що у такий спосіб патріотично налаштовані громадяни дають зрозуміти, що повернення Криму під контроль України неминуче.

Також добре помітна активізація партизанського руху. У відомстві наголошують, що це свідчить про високий моральний дух кримчан.

"Тим часом російські ставленики та військове командування в страху вивозять свої сім’ї та розпродують майно. Бо бояться. Свій страх намагаються компенсувати збільшенням кількості військової техніки на півострові. Морське узбережжя поступово перетворюють на лінію оборони. Тож найімовірніше, що цьогорічний сезон відпочинку в Криму буде зірваний", — додали у Міністерстві.

Варто відзначити, що українська влада закликає жителів Криму бути уважними й обережними, не піддаватися на жодні провокації. За можливості повідомляти про місце перебування ворога чи його техніку. Зробити це можна за допомогою чат-боту "єВорог" або платформи Центру національного спротиву.

Нагадаємо, Україна уже займається пошуком чиновників, які працюватимуть у Криму після деокупації. Для цього знадобиться 50 тисяч людей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.03.2023 20:53