Фото: Генштаб ЗСУ

Як погодні умови впливають на ситуацію на фронті: пояснення аналітиків

Погодні умови, зокрема їх погіршення, вплине на хід бойових дій на фронті. Однак не зупинить їх повністю.

Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

Зокрема, представник Сухопутних військ ЗСУ підполковник Володимира Фітьо наголосив, дощ та багнюка на сході країни ускладнюють швидкість наземних маневрів. Крім того, погіршення логістики у поєднанні з настанням поганої погоди можуть "заморозити" наступальні операції російської армії. 

Водночас речниця 14-ї механізованої бригади Надія Замрига заявляла, що туман та дощ ускладнюють і російську, і українську повітряні розвідки, а це призводять до зменшення кількості атак. До того ж у зв’язку з опаданням листя стало складніше ховати військову техніку та особовий склад.

Також погоді умови внесли корективи й у роботу ворожої авіації. Відтак, росіяни знизили активність своєї авіації на Півдні. Проте, як зауважила спікер Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк, у зв’язку зі складними погодними умовами російські окупанти намагаються з кожним вильотом запускати якомога більше керованих авіабомб.

Проаналізувавши заяви українських військових фахівці Інституту дійшли висновку, що осіння погода зменшить темп російських та українських операцій на полі бою, але не зупинить їх повністю. Експерти прогнозують, що протягом зимових місяців бойові дії триватимуть з обох боків.

Нагадаємо, керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов заявив, що війна в Україні може тривати ще довго. Росіяни просто не підписуватимуть жодного договору ні з Києвом, ні з коаліцією союзників. Натомість надалі здійснюватимуть хаотичні обстріли нашої території, але без ведення потужних бойових дій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.11.2023 10:27