Фото: "Суспільне Черкаси"

Як правильно використовувати генератори, щоб вберегтись від небезпеки: поради рятувальників

У Державній службі надзвичайних ситуацій попередили громадян про небезпеку, з якою можна зіткнутись через неправильне використання генераторів. Їх зараз масово використовують в Україні через відключення електроенергії.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

Надзвичайники нагадали, що в Україні діють графіки відключення світла, тож багато людей використовують генератори та поділились важливими порадами, щоб не наражати на небезпеку себе та оточення, а саме:

  • генератор виділяє чадний газ, тому має стояти тільки надворі щонайменше за шість метрів від дверей і вікон;
  • захищайте його від опадів безконтактними навісами та не вмикайте, якщо на вулиці дуже волого;
  • відстань до стін і легкозаймистих предметів — не менше одного метра;
  • не заправляйте генератор, якщо двигун увімкнений або неохолоджений;
  • відключайте на 30 хвилин кожні п'ять годин роботи;
  • обмежте доступ тваринам і дітям.

Нагадаємо, раніше голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький прокоментував інформацію деяких ЗМІ та заяви фахівців про відключення електроенергії взимку на тривалий час. Він заявив, що наразі важко спрогнозувати, у якому стані буде українська енергосистема взимку. Все залежить від успішних дій України у напрямку відновлення пошкоджених потужностей атаками Російської Федерації.

Також в "Укренерго" заявляли, що Україні поки не загрожує повний блекаут на тлі російських атак на енергосистему. Водночас така оцінка базується без урахування майбутніх дій ворога, спрямованих на знищення української критичної інфраструктури.

Своєю чергою генеральний директор YASNO Сергій Коваленко наголосив, що цієї зими дефіцит електроенергії становитиме до 35%. Відтак, відключення світла стануть ще тривалішими.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 18.06.2024 14:59