Російська система ППО. Фото: міноборони РФ

Як удари по Бєлгородській області вплинули на ППО окупантів: пояснення ISW

Удари Збройних сил України по Бєлгородській області змусили російську армію змінити розміщення систем протиповітряної оборони у тимчасово окупованому Криму. 

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Фахівці зауважили, що партизанський рух "Атеш" 10 червня повідомив про передислокацію росіянами систем протиповітряної оборони з окупованого Криму до Бєлгородської області. Відтак, захист Криму з повітря значно послабився.

До того ж, як наголосили аналітики, влучні удари українських воїнів по Бєлгородщині змусили окупантів поновити транспортування палива через Керченський залізничний міст, який вони не використовували у цих цілях з березня 2024.

Аналітики зазначили, що наразі невідомо, чи продовжить російська влада використовувати залізничний міст через Керченську протоку для транспортування палива і матеріально-технічного забезпечення до окупованого Криму в найближчій перспективі.

"Це, ймовірно, пом’якшить деякі логістичні обмеження, адже Росія намагається компенсувати втрачені пороми через протоку, але зробить міст через Керченську протоку дедалі вразливішою до ударів з боку України, особливо якщо російська протиповітряна оборона Криму погіршиться", — йдеться у звіті.

Нагадаємо, вночі 10 червня Сили оборони України уразили російські зенітні ракетні комплекси С-300 та С-400 у тимчасово окупованому Криму.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.06.2024 07:35