На фото: Юрій Ігнат. Джерело: Командування Повітряних сил

Як Україна планує використовувати літаки F-16: роз'яснення Повітряних сил

Сили оборони покладають великі сподівання на американські винищувачі F-16, які мають передати союзники. Літаки володіють широким спектром озброєння, завдяки чому їх можна застосовувати на різних відтинках фронту.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

"Плани грандіозні. Літак багатоцільовий, а тому зможе виконувати багато завдань з підтримки сухопутних військ", — йдеться у повідомленні військового.

Ігнат наголосив, що завдяки багатофункціональності винищувача F-16, його можна використовувати для кількох потреб, а саме:

  • ударів по наземних цілях на різну глибину оборони противника;
  • прикриття штурмової авіації;
  • забезпечення повітряного простору в акваторії Чорного моря;
  • прикриття країни від ворожих дронів та ракет;
  • протидії ворожим кораблям.

"F-16 має широкий спектр озброєння, яке можна застосовувати на тому чи іншому відтинку фронту. Ну і це допоможе здобути пріоритет у повітрі та дозволить протидіяти застосуванню керованих авіаційних бомб", — додав Юрій Ігнат.

Раніше повідомлялось, що перша група українських пілотів пройшли базову підготовку у Великій Британії і тепер навчатимуться керування винищувачами F-16 у Данії.

Нагадаємо, що наприкінці вересня Повітряні сили показали в соцмережах відео, як українські пілоти роблять перші кроки з адаптації до винищувачів F-16 в Україні. Поки одні льотчики опановують їх за кордоном, їхні побратими у вільний від боїв час знайомляться з кабіною F-16 у віртуальній реальності. Пілоти виконують спільні місії над територією України у складі пари, ланки, ескадрильї, знаходячись при цьому у різних регіонах держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.12.2023 20:48