Як врятувати біологічне різноманіття: конференція сторін Конвенції ООН

18 ЖОВТНЯ 2021 11:11

15-а нарада Конференції сторін Конвенції ООН про біологічне різноманіття (COP15) відкрилася минулого тижня в китайському місті Куньмін.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на Euronews.

За словами директора відділу політики і правової допомоги Міжнародного фонду дикої природи Лі Лін, "найважливіше в виступі президента Сі Цзіньпіна перед учасниками конференції було зобов'язання виділити 1,5 млрд юанів на створення Куньмінской фонду біорізноманіття.

Глава політичного і дослідницького відділу в підрозділі ЮНЕСКО, що займається екологією і біорізноманіттям, Меріем Буамран вважає, що "пандемічна криза дала нам безпрецедентне розуміння нашої взаємозалежності з природою, екосистемами і біорізноманіттям".

Професор екології в Центрі екологічних досліджень ім. Гельмголца в Лейпцигу Йозеф Зеттель підтримує ідею оподаткування додатковими податками виробників продуктів харчування, що не використовують "органічних" технологій, більш сприятливих для навколишнього середовища.

Директор китайського Інституту проблем навколишнього середовища Ма Цзюнь нагадав про 20 цільових завдань в області біорізноманіття, прийнятих в японському місті Айті в 2010 р, але практично нереалізованих, тому що не були включені в національне законодавство, обов'язкове для виконання. Гроші та інвестиції на реалізацію цих завдань також не було отримано ".

Фото з мережі інтернет

Читайте також: Китай випробував гіперзвукову ракету, яка перед ураженням цілі облетіла всю планету

Світ, 18.10.2021 11:11