Фото: Генштаб ЗСУ

Як захоплення Часового Яру росіянами вплине на ситуацію на фронті: пояснення ISW

Утримання позицій у Часовому Яру є вкрай важливим для Збройних сил України, адже у разі захоплення міста ворог зможе розширити свої наступальні дії на фронті.

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

"Наступальна спроба захопити Часів Яр відкриває російським військам найближчі перспективи для оперативного значного прогресу, оскільки захоплення міста, ймовірно, дозволить російським військам почати подальші наступальні операції проти міст, які утворюють значний український оборонний пояс у Донецькій області", — вважають аналітики.

Проте, на думку фахівців Інституту, рашисти навряд чи зможуть швидко захопити Часів Яр. До того ж аналітики припускають, що російські загарбники, ймовірно, намагаються окупувати якомога більше території до того, як Україна отримає від США нове озброєння. 

"Російські війська, ймовірно, намагаються захопити якомога більше території до того, як прибуття допомоги США у сфері безпеки, яка значно покращить обороноздатність України найближчими тижнями. Російське військове командування може посилити наступальні операції на північний захід від Авдіївки, оскільки ця територія надає більше можливостей для швидких тактичних успіхів, попри відносну оперативну незначність цих успіхів", — наголосили в Інституті.

Нагадаємо, російські окупанти намагаються захопити селище Іванівське й околиці Богданівки на Донеччині. За словами речника оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назара Волошина, ці населені пункти загарбникам потрібні, аби прорватися до Часового Яру.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.04.2024 07:13